Съдят 61- годишния  Салибрам Емин, който измами студентка с близо

...
Съдят 61- годишния  Салибрам Емин, който измами студентка с близо
Коментари Харесай

Съдят мъжа, измамил студентка със 17 хил. лева в Пловдив

Съдят 61- годишния  Салибрам Емин, който измами студентка с близо 17хиляди лв.. Днес Районна прокуратура–Пловдив внесе обвинителния акт по отношение на мъжа. Според него в интервала от началото на септември 2020 година до началото на юни 2021 година е измамил 25-годишна задгранична студентка- шведска гражданка от иракски генезис. Точната сум, която Емин е взел от студентката е 18 580 лв..
Прочетете още
Салибрам Емин  е предаден на съд също и за това, че на 07 септември  2021 година в  Пловдив умишлено се е употребил от неистинен частен документ – заявление, на което е притурен тип, че е подписан от друго лице.

По делото е открито, че обвиненият обещавал на потърпевшата да й спомага за прекачване на брат й, който бил студент в Медицинския университет в Плевен в Медицинския университет в  Пловдив, където учела тя.  

Жената разкрила Емин посредством медиатор в група в мобилно приложение. За осъществяване на услугата на няколко пъти потърпевшата му превела общо 9500 евро с горепосочената левова равноценност.  Измамникът упорствал парите да бъдат предоставени от потърпевшата в брой, само че тя ги превела по банкова сметка на негов непосредствен. След това 61-годишният  престанал да подвига мобилния си телефон и не подхванал никакви дейности по прехвърлянето на брат й в МУ – Пловдив.

Той изгубил студентски права. За да бъде безапелационен, Салибрам се срещнал с потърпевшата и посочил заявление за записване и неистинска студентска брошура на името на брат й, като изискал пари за семестриални такси. Жената отказала да ги даде, само че той я убедил, че в случай че не го направи, „ някой различен ще заеме мястото на брат й “. Въпреки настояването й да преведе парите в сметка на университета, обвиненият упорствал това да стане в негова банкова сметка, а той щял да ги трансферира, което не  се е случило.

Емин е с взета мярка за неотклонение „ гаранция “ в размер на 5000 лв.. Той е възстановил 17 640 лв. на потърпевшата. Предстои Районен съд–Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР